Καταργείται η βάση του 10

Πολύ καλά είναι τα νέα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, αλλά και των άλλων τάξεων, καθώς από φέτος καταργείται η βάση του “10″ για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τουλάχιστον αυτό περιλαμβάνεται στο υπερνομοσχέδιο που παρουσίασε η υπουργός παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται στην βουλή στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Πέρα από την βάση του “10″, το νομοσχέδιο προτείνει ένα μεγάλο εύρος αλλαγών στην εκπαίδευση και κυρίως στην διαφάνεια και την αξιοκρατία των προσλήψεων και των μεταθέσεων.

Αρχικά, οποιοσδήποτε θελήσει να εργαστεί στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχει πρώτα προμηθευτεί το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι ικανός να διδάξει σε παιδιά! Επίσης, από εδώ και στο εξής, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και με κανέναν άλλον τρόπο. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα γίνεται κάθε 2 χρόνια και θα έχει αλλαγές τόσο στην δομή του, όσο και στο περιεχόμενό του!

Πέρα από τις διοικητικές αλλαγές, η υπουργός παιδείας ελπίζει να μειώσει και το κόστος με τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο που παρέδωσε. Όσο αφορά τα σχολικά σύγγραματα, το νομοσχέδιο ευελπιστεί να εξοικονομήσει αρκετούς πόρους από την θέσπιση και την λειτουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος διανομής.

Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι βασικές αλλαγές που προτείνονται στην παιδεία στην παρούσα φάση, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι το νομοσχέδιο είναι ακόμα στα χαρτιά και δεν έχει ψηφιστεί από την βουλή. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο από την πηγή του άρθρου.

[via]

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

Beastly 2011 Greek Subs