Τα μηνύματα της Ανάστασης

Στο μήνυμα της Ανάστασης και τους συμβολισμούς του αναφέρονται στα μηνύματά τους οι θρησκευτικοί ηγέτες της Χριστιανοσύνης ανά τον κόσμο.

Αναφερόμενος και στην οικονομική κρίση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει πως το Άγιο Φως πρέπει να είναι «ελπίδα για τον κόσμο και αφετηρία για μια νέα ζωή». «Σκορπίζει χαρά, παρηγοριά, αγαλλίαση και βέβαια ελπίδα ζωής σε όλους τους πιστούς, παρά την επικρατούσα ανά τον κόσμο βαριά ατμόσφαιρα εξαιτίας της πολυδιάστατου κρίσεως», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα για επάνοδο στο δρόμο του Θεού απηύθυνε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «ο άνθρωπος έχασε τον δρόμο του από τη στιγμή που πίστεψε ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δημιουργίας του Θεού. Αγνόησε λοιπόν τη φύση και έπαψε να διδάσκεται από αυτήν. Γιατί τότε θα μάθαινε ότι η ομορφιά της οφείλεται στην αρμονία των αντιθέσεων και των διαφορών», υπογραμμίζει.

«Η Ανάσταση... σημαίνει την διάβαση, την μετάβασή μας από το σκότος στο φως του Χριστού και επιπλέον την μετάβασή μας από τη δουλεία στη ελευθερία του Χριστού», αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο κ. Θεόφιλος ευχήθηκε «να βγει η Ελλάδα από την δυσπραγία».

«Πάσχα σημαίνει πέρασμα», τονίζει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να εορταστεί εθιμοτυπικά αλλά πρέπει να είναι «πρόκληση για αφύπνιση και πρόσκληση σε μια νέα πορεία ζωής». Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι ζούμε σε έναν κόσμο που έχει ξεπέσει από αυτό που ήταν όταν πλάστηκε και μας καλεί να υπερβούμε το ψέμα για να επικρατήσει η αλήθεια και να αναζητήσουμε «τρόπους πνευματικής αφύπνισης και καλλιέργειας που θα μας θωρακίσουν απέναντι στην καταλυτική δύναμη της παρακμής».
Star.gr

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items