Ποδοσφαιρική πανδαισία από τον Μέσι

Ο «δαιμονιώδης» Αργεντίνος με 4 γκολ και η Μπάρτσα «χόρτασαν» θέαμα τον κόσμο απέναντι στην Αρσεναλ (4-1)

Στον πλανήτη του Λιονέλ Μέσι ταξιδεύουν όλοι όσοι είχαν την ευλογία να παρακολουθήσουν τη χθεσινοβραδινή παράσταση του «Καμπ Νόου». Εκεί, όπου ο Αργεντινός σταρ μάγεψε τους πάντες. Το γεγονός πως πέτυχε και τα τέσσερα γκολ (21΄, 37΄, 42΄, 88΄) στην επιβλητική νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Αρσεναλ με 4-1, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αν και είναι νωρίς, με τέτοιες εμφανίσεις o Μέσι θα μπορεί σε λίγα χρόνια να συγκριθεί με τα ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Οσοι είδαν τον αγώνα θα συμφωνήσουν πως δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε... ιερόσυλοι. Οσο για την Μπαρτσέλονα, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως παίζει μπάλα από άλλον πλανήτη. Για την ιστορία, οι Λονδρέζοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν στο 16΄ με το γκολ του κορυφαίου τους παίκτη, του Μπέντνερ. Και από εκεί άρχισε η παράσταση του Μέσι, που οδήγησε τους Ισπανούς στους «4» του UEFA Champions League και πάνω στην Ιντερ του Μουρίνιο.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Μάρκες, Μιλίτο, Αμπιντάλ (53΄ Μάξγουελ), Τσάβι, Κεϊτά, Μπούσκετς, Πέδρο (86΄ Ινιέστα), Μπόγιαν (56΄ Τουρέ), Μέσι.

Aρσεναλ: Αλμούνια, Σανιά, Βερμάλεν, Σιλβέστρ (63΄ Εμπουε), Κλισί, Ντιαμπί, Ντενίλσον, Ροσίτσκι (74΄ Εντουάρντο), Νασρί, Γουόλκοτ, Μπέντνερ.

Ενα γκολ του Σνάιντερ μόλις στο 6΄ χάρισε τη νίκη στην Ιντερ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-0 μέσα στο «Λουζνίκι». Ετσι, οι «νερατζούροι» προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του UEFA Champions League με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συμμετοχή του σκόρερ της ρεβάνς της Μόσχας ήταν αμφίβολη καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και επειδή το ματς είναι μεγάλης χρησιμότητας, θα τον περιμένω μέχρι το τέλος», είχε πει την παραμονή του αγώνα ο Ζοσέ Μουρίνιο. Κάτι ήξερε ο Πορτογάλος τεχνικός της Ιντερ... Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Σνάιντερ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς. Πάντως, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ακινφέεφ, προδόθηκε από το τείχος του. Το γκολ αυτό «βραχυκύκλωσε» τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ καθώς το έργο τους στον αγώνα μετατράπηκε από νωρίς σε... Γολγοθά. Με την αποβολή του Οντιέ το τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ουσιαστικά χάθηκε κάθε ελπίδα των Ρώσων για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι (14΄ Οντιάχ), Ιγκνάσεβιτς, Σένικοφ, Σεμπέρας, Μαμάεφ, Τζαγκόεφ, Χόντα (77΄ Ράχιμιτς), Μαρκ Γκονσάλες, Νέτσιντ (71΄ Γκιγιέρμε).

Ιντερ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Καμπιάσο, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (86΄ Μουντάρι), Πάντεφ (64΄ Κίβου), Ετό, Μιλίτο (74΄ Μπαλοτέλι).

Χωρίς τον Ρούνι η Μάντσεστερ

Οριστικά χωρίς τον Γουέιν Ρούνι θα αγωνιστεί απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον σπουδαίο προημιτελικό με την Μπάγερν Μονάχου, παρά τις ελπίδες

για επιστροφή - έκπληξη του Αγγλου στράικερ από τον τραυματισμό του. Οι Αγγλοι έχουν

ανάγκη για τόνωση στην επίθεση στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ για το Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα με 2-1 στο Μόναχο, την ώρα που στη βαυαρική ομάδα επιστρέφει ο Αριεν Ρόμπεν. Στο γαλλικό ντέρμπι, η Μπορντό φιλοξενεί τη Λιόν και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από το πρώτο παιχνίδι. Οι Γιρονδίνοι διέρχονται σοβαρή κρίση, έχοντας χάσει εντός έδρας και από τη Νανσί με 2-1.
http://www.kathimerini.gr/

1 Σχόλια

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη