Πωλείται η Λίβερπουλ


Σε αναζήτηση αγοραστή βρίσκονται οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ. Οι δύο μεγαλομέτοχοι της ιστορικής ομάδας είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν, καθώς τα χρέη ανέρχονται σε 270 εκατ. ευρώ και έχουν αναθέσει στην τράπεζα «Barclays» να αναζητήσει όμιλο για να αποκτήσει τις μετοχές.


Οι Χικς και Ζιλέτ πρόκειται να αναθέσουν την προεδρία του συλλόγου στον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας «British Airways», Μάρτιν Μπρότον, ο οποίος και θα αναλάβει να διεκπεραιώσει την πώληση των μετοχών. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να προσελκύσουν νέους επενδυτές, ώστε να μειωθεί η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του συλλόγου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τραπεζικοί κολοσσοί «Bank of America», «Merrill Lynch» και «Rothschild», ανέλαβαν ύστερα από αίτημα των Χικς και Ζιλέτ να βρουν νέους επενδυτές. Όμως οι προσφορές που έγιναν δεν ικανοποίησαν τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των «ρεντς». Η αμερικανική εταιρεία «Rhone Group» προσέφερε το ποσό των 114 εκατ. ευρώ για αγορά του σαράντα τοις εκατό των μετοχών, όμως οι Χικς και Ζιλέτ την απέρριψαν.

Ο Ζιλέτ το 2008 είχε συμφωνήσει με τον επενδυτικό όμιλο «Dubai Capital group» για να πουλήσει το πενήντα τοις εκατό των μετοχών του συλλόγου (αυτό το μερίδιο του ανήκει), όμως την αγοραπωλησία μπλόκαρε ο Χικς. Νέα πρόσφορά από το Ντουμπάι ύψους 568 εκατ. ευρώ απορρίφθηκε εκ νέου.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση του συλλόγου έχει αντίκτυπο και στην ενίσχυση της ομάδας. Ο προπονητής των «ρεντς», Ραφαέλ Μπενίτεθ, αξίωσε από τους ιδιοκτήτες 60 εκατ. ευρώ για μετεγγραφές και αυτοί του αρνήθηκαν, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν. Παράλληλα λόγω των οικονομικών δυσκολιών, έχει αναβληθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας.

Οι Χικς και Ζιλέτ απέκτησαν τις μετοχές της Λίβερπουλ το 2007 αντί του ποσού των 200 εκατ. ευρώ. Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την παγκόσμια αγορά, ο Ζιλέτ πέρυσι πώλησε την ομάδα χόκεϊ του Μοντρεάλ που είχε στην κατοχή του, καθώς και άλλες δύο επιχειρήσεις για 430 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο Χικς βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης και της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ, Τέξας Ρέιντζερς.
http://www.enet.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items