Ποιος διεκδικεί το 84% του Facebook;

Το 84% των μετοχών του Facebook διεκδικεί από τον Mark Zuckerberg, ο Paul Ceglia, ο οποίος όπως υποστηρίζει έχει στην κατοχή του συμβόλαιο το οποίο είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο αντρών πριν από 7 χρόνια.
Όταν ο Zuckerberg ήταν πρωτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Ceglia είχε βάλει μια αγγελία προκειμένου να βρει κάποιον για την ανάπτυξη λογισμικού μιας βάσης δεδομένων για τη χαρτογράφηση δρόμων. Έτσι έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο και αφού το Ceglia επέλεξε τον Zuckerberg για την εν λόγω δουλειά, τον αντάμειψε το 2003 με $1.000.
Έπειτα από αυτό, ο τότε μέλλοντας ιδρυτής του Facebook, θεώρησε αρμόζων να μοιραστεί με τον Ceglia την ιδέα του να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι φοιτητές του Χάρβαρντ προκειμένου να ανταλλάσουν αρχεία και σημειώσεις.

Μετά από σκέψη ο Ceglia συμφώνησε να βοηθήσει τον Zuckerberg, δίνοντάς του ακόμα $1.000 για την ανάπτυξη του "Face Book". Βέβαια, σε αυτή τη συμφωνία ο Ceglia έθεσε τον όρο ότι ο ίδιος θα αποκτούσε το 50% της επιχείρησης, σε περίπτωση που υπήρχαν σε αυτήν σημαντικά σημεία εξέλιξης. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, πως από το 50% κατέληξε στο 84%. Αυτό προκύπτει από μία ποινή, σύμφωνα με την οποία ο Ceglia θα αποκτούσε 1% για κάθε ημέρα μετά την 1η Ιανουαρίου 2004 έως ότου ολοκληρωνόταν η ανάπτυξη του site.
more...

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items