Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3

O Τζιμπρίλ Σισέ σέρβιρε και ο Αντώνης Πετρόπουλος σκόραρε δις στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καυτανζόγλειο. Ο Χριστοδουλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (videos).
H εικόνα του αγώνα
Ενδιαφέρον εγχείρημα το 4-4-2 που δοκίμασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο παιχνίδι του Καυτανζογλείου. Κόντρα σε έναν κακό και άρρυθμο Ηρακλή οι πράσινοι είχαν δύο πρόσωπα εφαρμόζοντας για πρώτη φορά σύστημα με δύο επιθετικούς. Στην επίθεση, με τον Σισέ σε ρόλο δημιουργού και τον Πετρόπουλο σε ρόλο εκτελεστή, τα πήγαν μια χαρά. Στον ανασταλτικό τομέα όμως ο Παναθηναϊκός τα θαλάσσωσε καθώς υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ της μεσαίας και της αμυντικής γραμμής αλλά και μεγάλα κενά στο κέντρο της άμυνας.
Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, οι πράσινοι, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημά τους (μόλις στο 4' ο Πετρόπουλος έγραψε το 0-1) απέτυχαν να διαχειριστούν αρκούντως ικανοποιητικά το προβάδισμά τους και έδωσαν δικαιώματα στον Ηρακλή που βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ. Εστω και έτσι όμως, ο Γηραιός όχι μόνο ισοφάρισε (σε μία φάση που εκτέθηκε όλη η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού) αλλά απείλησε άμεσα και με δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι πράσινοι φρόντισαν να παρουσιαστούν στοιχειωδώς πιο σφιχτοί και αφού εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη ευκαιρία τους για να σκοράρουν (πάλι με τον Πετρόπουλο στο 51') δεν συνάντησαν άλλα σημαντικά προβλήματα για να φτάσουν στη νίκη καθώς ο Ηρακλής βρισκόταν φανερά εκτός κλίματος αγώνα. Η αλλαγή, μάλιστα, του Χριστοδουλόπουλου έδωσε νέα πνοή στην πράσινη επίθεση με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ (Χριστοδουλόπουλος στο 83') και να κλειδώσει τη νίκη. Ηταν η πρώτη του μετά από αυτή επί της ΑΕΚ ένα μήνα πριν.

MVP
Η ευχέρεια του Αντώνη Πετρόπουλου στο σκοράρισμα δεν αμφισβητείται. Οποτε παίζει, ο νεαρός φορ αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις. Το θέμα είναι ότι με τον Τζιμπρίλ Σισέ στο ρόστερ, ο πρώην παίκτης του Αιγάλεω έχει ελάχιστες ευκαιρίες.
Κλειδί Αγώνα
Ο Τζόρβας αποσόβησε το σοβαρό κίνδυνο στη φάση του 45' με τον Επαλέ ενώ στην πρώτη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σκόραρε.
Αδύναμος Κρίκος
Πολλά προβλήματα είχε το κέντρο της άμυνας του Ηρακλή που εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές τόσο από τις εμπνεύσεις του Σισέ όσο και από τις τοποθετήσεις του Πετρόπουλου.





Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items