EA Sports Active 2

EA Sports Active 2
Γυμναστική με το Kinect

Είδος: Sports
Format: Xbox 360 (review), PS3, Wii
Εκδότης: EA Sports
Ανάπτυξη: EA Sports
Διάθεση: EA Hellas (210-6850675)
Παίκτες: 1-2
Απαιτήσεις: Kinect
Επίσημο Site: www.ea.com/games/ea-sports-active-2
Κυκλοφορία: 19/11/2010

Forum: Συζήτηση



Τα fitness games δεν προτείνονται σε όσους από εσάς ξημεροβραδιάζονται σε μία καρέκλα. Είναι πιθανότερο να τσακίσετε μια πίτσα ενώ παίζετε Fifa, παρά να καθίσετε πάνω από 10 λεπτά σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Η EA Sports προσπαθεί τουλάχιστον να μας συνετίσει με την σειρά EA Sports Active που τώρα κυκλοφορεί για πρώτη φορά και στο Kinect.



Τα αξεσουάρ
Καταρχήν το EA Sports Active 2 κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 100 ευρώ. Στο πακέτο περιλαμβάνονται (πέρα απ’ το DVD), ένας μετρητής σφυγμών και ένα λάστιχο, το οποίο χρησιμεύει για να κάνετε συγκεκριμένες ασκήσεις.

Το περιβάλλον
Η πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε στο παιχνίδι αφορά τα μενού του. Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Kinect είναι το browsing στα μενού. Στο EA Sports Active 2 το πρόβλημα αυτό διογκώνεται, καθώς ο σχεδιασμός έχει γίνει με λεπτές οριζόντιες μπάρες και όχι στα πρότυπα του Kinect, κάτι που θα σας αναγκάσει να πιάσετε το controller στα χέρια σας από την πρώτη στιγμή.

Αρχικό μέλημά σας είναι η δημιουργία ενός χαρακτήρα που θα αντικατοπτρίζει τον εαυτό σας. Στην καρτέλα του ορίζετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ημερομηνία γέννησης, ύψος, βάρος κτλ.), τα οποία θα ληφθούν υπόψη απ’ τους μηχανισμούς του παιχνιδιού για να δείτε κατ’ εκτίμηση πόσες θερμίδες καίτε από τις ασκήσεις που κάνετε. Το αρνητικό εδώ είναι οι μηχανισμοί μέτρησης των Αμερικανών, οι οποίοι καταγράφουν το ύψος σε πόδια και το βάρος σε λίβρες. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να εισάγετε τα σωστά στοιχεία θα πρέπει να ψάξετε στο Internet για τους ανάλογους μετατροπείς.

Μετά την δημιουργία χαρακτήρα, καλείστε να επιλέξετε τον εκπαιδευτή σας, ανάμεσα σε έναν γυμναστή που δίνει βάση στην ενδυνάμωση των μυών και μία γυμνάστρια, η οποία αφορά περισσότερο το γυναικείο κοινό, με ασκήσεις για την μέση, τους γοφούς, yoga και πάει λέγοντας. Στη συνέχεια, επιλέγετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας και με το επίπεδο δυσκολίας που θέλετε. Το πρόγραμμα αυτό ορίζει ποιες ημέρες θα προπονείστε και για πόσο, παρουσιάζοντάς σας κατά προσέγγιση και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Το EA Sports Active 2 προσφέρει πλήρες customization για να καλύψει τις ανάγκες σας για γυμναστική. Θα κληθείτε να απαντήσετε σε έρευνες ώστε να δώσετε μια εικόνα του εαυτό σας, ορίζετε πόσες θερμίδες θέλετε να κάψετε, ενώ παράλληλα φτιάχνετε και τις δικές σας ασκήσεις, ανάλογα με τους τομείς όπου επιθυμείτε να βελτιώσετε το σώμα σας.

Οι χώροι γυμναστικής είναι πολλοί και διάφοροι. Ο βασικός χώρος όμως είναι σε ένα τοπίο μέσα στη φύση, με καταρράκτη στο background, έναν εικονικό χλοοτάπητα από κάτω σας και τον γυμναστή απέναντί σας να επιδεικνύει τι πρέπει να κάνετε. Πέραν αυτού, υπάρχει μία σειρά από ασκήσεις εξωτερικών χώρων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, σε χωμάτινη διαδρομή ποδηλάτων ή σε μεγάλους χώρους με γρασίδι. Η εναλλαγή χώρων και τα διαφορετικά mini games προσδίδουν μία ποικιλία που σπάει επιτυχώς την μονοτονία σας.

Οι ασκήσεις
Πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στο δωμάτιό σας. Υπό ιδανικές συνθήκες θα χρειαστείτε γύρω στα 6 τ.μ. διαφορετικά, αν απομακρυνθείτε την ώρα της άσκησης θα σας ζητηθεί να κάνετε recalibration, κάτι που όταν επαναλαμβάνεται δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Αυτό που επίσης θα πρέπει να ανεχτείτε, είναι το pause menu που κάνει popup όταν…τεντώνετε τα χέρια σας την στιγμή των ασκήσεων! Γενικά αν θελήσετε να διακόψετε μια δραστηριότητα, καλό θα είναι να κάνετε παύση από το controller σας, ώστε να αποφύγετε παράλληλα το recalibration.


Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι μία καλή περίπτωση εκγύμνασης αν θέλετε να κρατιέστε σε φόρμα. Επειδή όμως υπάρχουν οι λεγόμενες ημέρες ρεπό, μπορείτε όποτε θέλετε να ξεκινήσετε τις μεμονωμένες δραστηριότητες. Για να σας δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο, υπάρχουν achievements, τα οποία αποκτάτε όσο ολοκληρώνετε μία σειρά από ασκήσεις.

Τα πρώτα σας βήματα ξεκινούν με απλές διατάσεις, συνεχίζουν με μικρά αλματάκια και τέλος φτάνετε σε πιο έντονες ασκήσεις που ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς. Τέτοιες είναι οι εκγυμνάσεις των ποδιών, τα πους-απς, τα έντονα άλματα και πάει λέγοντας. Με το κατάλληλο αξεσουάρ καταγραφής παλμών στο χέρι και τις ενδείξεις στην οθόνη, έχετε μονίμως τον έλεγχο του σώματός σας. Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να μείνετε ποτέ στον τόπο, τουλάχιστον όμως οι υπέρβαροι και οι υπερήλικες θα το εκτιμήσετε στα πρώτα στάδια.

Οι ασκήσεις με το λάστιχο είναι ιδιαίτερα απλές. Συνήθως σας ζητείται να πατήσετε το κέντρο του λάστιχου, να λυγίσετε το ένα πόδι μπροστά και να τεντώσετε το λάστιχο με τα χέρια σας. Απλά, αν δεν έχετε εκτελέσει ξανά παρόμοιες ασκήσεις, θα πρέπει να προσέξετε πολύ για να μην σας έρθει…το λάστιχο στη μούρη.

Τα διασκεδαστικά mini games του EA Sports Active 2 είναι φέτος περισσότερα από ποτέ και εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του Kinect. Στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αναλαμβάνετε τον ρόλο να χτυπήσετε πέναλτι σε στόχους ή να κάνετε τον τερματοφύλακα, γυμνάζοντας έτσι πόδια και χέρια. Στην εικονική κούρσα με το ποδήλατο, πρέπει να μείνετε σκυφτοί για να επιταχύνετε, να κάνετε άλματα όταν πρέπει να πηδήξετε από λόφο ή επιτόπιο τρέξιμο όταν βρεθείτε σε ανηφόρα. Συναντήσαμε επίσης ένα mini game ρυθμού, όπου γυμνάζεστε εν μέσω μουσικής, παραλλαγές αγώνων σπριντ για να δουλέψετε τα πόδια σας ή ακόμα και mini game όπου σας εκτοξεύονται εκατοντάδες μπάλες κι εσείς θα πρέπει να τις αποφύγετε, είτε σκύβοντας, είτε πηδώντας.

Η κάμερα του Kinect καταγράφει το σώμα σας κατά προσέγγιση, χωρίς να δίνει βάση σε λεπτομέρειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα κι αν γυμνάζεστε λάθος, να μετρούν οι κινήσεις σας ως σωστές. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε την μισή κίνηση μιας άσκησης ή να σηκώνετε τα πόδια σας έστω δύο εκατοστά πάνω από το έδαφος κι αυτό να πιάνεται για άλμα. Σίγουρα δεν κερδίζετε κάτι έτσι, όμως αν σας πιάσει η όρεξη για…cheating τότε ίσως δύσκολα ξεκολλήσετε. Last but not least, η δυνατότητα γυμναστικής με δεύτερο παίκτη. Είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, αν και εδώ θα χρειαστείτε ακόμη μεγαλύτερο χώρο, για να μην καταλήξει το οικιακό σας γυμναστήριο σε ρινγκ του kick boxing.

Συνοψίζοντας
Το EA Sports Active 2 κάνει ένα θετικό ντεμπούτο στο Kinect. Μπορεί να μην «δένει» ικανοποιητικά με το περιφερειακό της Microsoft σε θέμα ανταπόκρισης, ωστόσο ο μετρητής σφυγμών, τα ευχάριστα mini games που περιέχει και η ελευθερία επιλογών που έχετε στο να ορίσετε τα δικά σας προγράμματα προπόνησης, μπορούν να σας σώσουν από τα χρήματα που υπό άλλες συνθήκες θα δίνατε για ένα γυμναστήριο.

Θετικά:
- Τεράστια γκάμα ασκήσεων και δραστηριοτήτων
- Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ασκήσεις ενδυνάμωσης ή χαλάρωσης
- Δυνατότητα να παίξετε με φίλο
- Παρέχεται με μετρητή σφυγμών
- Γυμνάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας

Αρνητικά:
- Το Kinect δεν αντιλαμβάνεται πάντοτε το αν κάνατε τις ασκήσεις σωστά
- Δύσχρηστα μενού που ξεπετάγονται ακόμα και την ώρα που αθλείστε
- Κακή αναπαράσταση των animations του avatar σας
- Η μουσική υπόκρουση δεν εμπνέει ιδιαίτερα
- Σας ζητάει συχνά calibration

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Η ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να γυμναστούν στο σπίτι με το Kinect.

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη