Thomson TG585v7 | “Κλείδωμα” ασύρματου δικτύου (Wireless/Wi-Fi)

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο παροχέας internet κατά την αποστολή του router, “ξέχνα” (πείτε το όπως θέλετε) να “κλειδώσει” το ασύρματο δίκτυο, ενώ τις υπόλοιπες ρυθμίσεις δεν “ξέχνα” να τις αλλάξει, με αποτέλεσμα όποιος θέλει δανείζετε το  internet. Η διαδικασία για το “κλείδωμα” του ασύρματου δικτύου είναι διαφορετική από router σε router. Στον παρακάτω οδηγό θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθούν όλα τα γνωστά μοντέλα.
  • Thomson TG585 v7
Thomson TG585v7 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα πλοήγησης (πχ Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera Safari), πληκτρολογήστε στη Διεύθυνση (Address): 192.168.1.254
Αν σας ζητηθεί να εισάγετε username και password. Το default username: Administrator,  default password: το αφήνετε κενό ή admin.
2. Ακολούθως πάμε Home Network –> Interfaces –> WLAN ή πατάμε στο Wireless όπως φαίνεται στην εικόνα.
3. Μετα παταμε Configure, όπως φαινεται στην εικονα.
4. Ελέγχουμε αν το Encryption είναι Disabled, αν είναι Disabled πατάμε μέσα στο κύκλο εκεί που γραφεί WPA-PSK Encryption. Η άλλη επιλογή Use WEP Encryption δεν συνιστάται επειδή ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται σε αυτή την κωδικοποίηση “σπάει» σε μερικά λεπτά! Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Wirelessαπλά πατήστε το κουτάκι εκεί που λέει Interface Enabled και κάτω το κουμπί Apply.
5. Στο πεδίο WPA-PSK Encryption Key εμφανίζετε αυτόματα ένα 10ψήφιο κλειδί (το 10ψήφιο αυτό κλειδί υπάρχει σημειωμένο κάτω από τον εξοπλισμό(router/modem)), μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό/κλειδί, με κωδικό/κλειδί της επιλογής σας. 6. Στο πεδίο WPA-PSK Version θα επιλέξετε το WPA+WPA2.
7. Πατήστε το κουμπί Apply και κλείστε το πρόγραμμα πλοήγησή σας. Από τώρα το ασύρματο σας δίκτυο είναι “κλειδωμένο”, για να συνδεθείτε θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό, που υπάρχει στο WPA-PSK Encryption Key, σε άλλο υπολογιστή ή άλλη συσκευή(κινητό).

____________________________________________________
Στο πεδίο WPA-PSK Encryption Key εμφανίζετε αυτόματα ένα 10ψήφιο κλειδί (το 10ψήφιο αυτό κλειδί υπάρχει σημειωμένο κάτω από τον εξοπλισμό(router/modem)), μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό/κλειδί, με κωδικό/κλειδί της επιλογής σας.
Στο πεδίο WPA-PSKVersion θα επιλέξετε το WPA+WPA2.

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items