Κινητό από ξύλο!

Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι σημερινές συσκευές είναι λίγο-πολύ γνωστά. Μέταλλο, πλαστικό και άλλα, «συνηθισμένα», υλικά κάνουν την εμφάνιση τους στο smartphone που χρυσοπληρώσαμε πριν από μερικούς μήνες. Πως θα σας φαινόταν όμως η ιδέα να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα ήταν κατασκευασμένο από… ξύλο;

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ο David Mellis, διδακτορικός φοιτητής στο MIT και αποφάσισε να δημιουργήσει μια «do it yourself» συσκευή από ξύλο. Με συνολικό κόστος γύρω στα 150 δολάρια, το κινητό τηλέφωνο του Mellis μπορεί, σύμφωνα με το Engadget, να πραγματοποιήσει και να δεχθεί κλήσεις, διαθέτει αναγνώριση κλήσεων ενώ λειτουργεί σε οποιοδήποτε GSM δίκτυο. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η ποιότητα των κλήσεων κατά τις δοκιμές ήταν εξαιρετικά καλή. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από κόντρα πλακέ, διαθέτει TFT LCD οθόνη 1,8 ιντσών και ανάλυσης 160x128 ενώ μπορεί να δεχθεί μια συνηθισμένη SIM κάρτα.

Ο Mellis υποστηρίζει πως κάνοντας χρήση των ίδιων τεχνικών μπορεί να προσθέσει στο μέλλον και άλλες δυνατότητες, όπως αποστολή και λήψη μηνυμάτων. Εντούτοις, μην περιμένετε πως θα μπορείτε σύντομα να κατασκευάσετε το δικό σας smartphone και να αρχίσετε να χρησιμοποιείται σε αυτό διάφορα apps. Κανείς δεν γνωρίζει όμως τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, για αυτό αρχίστε από τώρα να κόβετε ξύλα!


Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

Yugioh GX greek episodes