International Cyprus Music Festival 2013



Ενισχύει την τοπική πολιτιστική δημιουργία και ανοίγει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ νέων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, μέσα από έναν κοινό κώδικα, αυτόν της μουσικής δημιουργίας.

- Πρώτο Βραβείο μια πλήρης υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα συνέχισης.

- Δεύτερο Βραβείο χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

- Τρίτο Βραβείο χρηματικό ποσό 500 ευρώ.

ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κύπρος παρόλη τη μικρή γεωγραφική της έκταση, εντούτοις, έχει να επιδείξει πολύ υψηλές επιδόσεις στον τομέα του πολιτισμού (μουσική, χορό, θέατρο κ.ά.). Άλλωστε, σε κάθε μας βήμα στο νησί, ανακαλύπτουμε κατάλοιπα του αρχαίου και ποικιλόμορφου πολιτιστικού του πλούτου.

Ως κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου, αλλά και ως κληρονόμοι μιας σπάνιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και που άντεξε μέσα στους αιώνες, έχουμε χρέος και υποχρέωση να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία, τις πλούσιες αρχές, αξίες αλλά και ιδανικά της φυλής μας.

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την τοπική πολιτιστική δημιουργία, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός μουσικού φεστιβάλ, το οποίο θα επιδιώξει να γίνει θεσμός, αλλά και γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ νέων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, μέσα από έναν κοινό κώδικα. Τον κώδικα της μουσικής δημιουργίας.

 ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ INTERNATIONALCYPRUSMUSICFESTIVAL

Σύμβολο του International Cyprus Music Festival είναι ένας μεγάλος κύκλος στο χρώμα του χαλκού, ο οποίος συμβολίζει την Κύπρο, με το χρώμα του χαλκού. Επί του κύκλου εφάπτονται πέντε ημίκυκλοι, οι οποίοι συμβολίζουν τις πέντε ηπείρους του πλανήτη και έχουν τα χρώματα των πέντε κύκλων του λογότυπου των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα στον κύκλο αναγράφεται η ονομασία International Cyprus Music Festival.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του International Cyprus Music Festival, προκηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας δήλωσης συμμετοχών στο 1ο Ιnternational Cyprus Music Festival.

Δικαίωμα συμμετοχής στο International Cyprus Music Festival, πέραν των υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν πολίτες από όλες τις χώρες που είναι αναγνωρισμένες από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, νοουμένου ότι θα εισέλθουν και εξέλθουν στην Κύπρο από τις νόμιμες εισόδους και εξόδους, τις οποίες ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία (λιμάνι Λεμεσού, αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου).

Στο International Cyprus Music Festival διαγωνίζονται μουσικοί, στιχουργοί και ερμηνευτές, με πρωτότυπα τραγούδια, τα οποία δεν έχουν ακουστεί ποτέ προηγουμένως.

Η γλώσσα των τραγουδιών είναι ελεύθερη και η διάρκειά τους θα πρέπει να είναι τρία λεπτά.

Η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στο 1ο International Cyprus Music Festival 2013, θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2012.


Στον τελικό που θα γίνει το Μάιο του 2013 θα διαγωνιστούν δώδεκα τραγούδια. Αν οι συμμετοχές είναι περισσότερες από 12, τότε θα γίνει ψηφοφορία μέσα από την ιστοσελίδα του International Cyprus Music Festival, απευθείας από το κοινό.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Τα τραγούδια τα οποία θα υποβληθούν, θα τεθούν στην κρίση του κοινού στην ιστοσελίδα του festival http://www.intercymusicfest.com για δύο μήνες (Δεκέμβρη 2012 - Ιανουάριο 2013) από την ημέρα ανάρτησής τους.

Η διαδικασία παρακολούθησης της ψηφοφορίας θα είναι ανοικτή προς το κοινό και ο κάθε χρήστης θα δικαιούται να ψηφίσει μόνο μια φορά.

Φανερή θα είναι και η ψηφοφορία των μελών της κριτικής επιτροπής τη βραδιά του μεγάλου τελικού, αφού ο κάθε κριτής θα ανακοινώνει δημοσίως τις βαθμολογίες του.

Η παρουσίαση των τραγουδιών στην ιστοσελίδα θα γίνεται με τη σειρά υποβολής της συμμετοχής τους στο International Cyprus Music Festival. Στο μεγάλο τελικό η παρουσίαση της σειράς των τραγουδιών θα γίνει μετά από κλήρωση.

Στον τελικό θα περάσουν τα 12 τραγούδια που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αρχές Φεβρουαρίου 2013. Όλες οι ερμηνείες των τραγουδιών στο μεγάλο τελικό θα γίνουν ζωντανά.

Η κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στο International Cyprus Music Festival με περισσότερα από ένα τραγούδια / συμμετοχές.

Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να συμμετέχει την κάθε χρονιά με μόνο ένα τραγούδι.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η υποβολή της κάθε συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από την κατάθεση του ποσού των 100 ευρώ στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Κωδικός Τράπεζας: ΒCYPCYNN

Αριθμός Λογαριασμού: 0159-01-004983

IBAN: CY84002001590000000498300

Παράληψη της συμμόρφωσης με τον κανονισμό αυτό ή καθυστέρηση της καταβολής των εξόδων συμμετοχής, καθιστά αυτόματα τη συμμετοχή άκυρη.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Τίτλος τραγουδιού, όνομα συνθέτη, στιχουργού, ενορχηστρωτή και ερμηνευτή.

2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα τραγουδιστή στην ελληνική γλώσσα.

3. Μια πρόσφατη φωτογραφία του τραγουδιστή.

4. Φωτοτυπία του δελτίου πολιτικής ταυτότητας του τραγουδιστή.

5. Ένα σύντομο βίντεο το οποίο αφορά τη χώρα προέλευσης του τραγουδιστή, διάρκειας τουλάχιστον 3 λεπτών με εκφώνηση στην αγγλική γλώσσα. Για την Κύπρο υπάρχει σχετικό υλικό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο έχει στην κατοχή της η οργανωτική επιτροπή του International Cyprus Music Festival. Σε περίπτωση όμως που κάποιος Κύπριος επιθυμεί να προσκομίσει ο ίδιος συγκεκριμένο βίντεο που αφορά τη χώρα του, αυτό είναι αποδεκτό.

6. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν προαιρετικά να στείλουν βίντεο κλιπ του τραγουδιού τους, το οποίο θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, κατά τη διαδικασία της παρουσίασης και ψηφοφορίας από το διαδίκτυο.

7. Αποστολή του τραγουδιού σε ηχητική τελική μορφή - mp3. Επίσης, σε ξεχωριστό αρχείο, να σταλεί η ενορχήστρωση πλαισιωμένη με φωνητικά αν υπάρχουν, για τις ανάγκες του μεγάλου τελικού σε μορφή - mp3 (Play back).

8. Υπογεγραμμένη βεβαίωση για την παραχώρηση των πνευματικών ή και άλλων δικαιωμάτων των δημιουργών, για τις ανάγκες του International Cyprus Music Festival και μόνο.

9. Απόδειξη που να πιστοποιεί ότι έγινε το έμβασμα για τα έξοδα συμμετοχής (100 ευρώ), στον αριθμό λογαριασμού της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το International Cyprus Music Festival καλύπτει τα έξοδα διαμονής σε καταλύματα, που αυτό επιλέγει για τον τραγουδιστή κάθε συμμετοχής (από το εξωτερικό) που πέρασε στο μεγάλο τελικό, για τρεις διανυκτερεύσεις με πρόγευμα στο ξενοδοχείο και δύο γεύματα την ημέρα.

Πρόσωπα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συνοδεύσουν τους καλλιτέχνες, θα κληθούν να καλύψουν τα πιο πάνω έξοδα.

Διακίνηση από και προς το αεροδρόμιο/λιμάνι, καθώς επίσης και για τις ανάγκες του προγράμματος του International Cyprus Music Festival, καλύπτονται από την οργανωτική επιτροπή. Άλλες διακινήσεις εκτός προγράμματος, δεν καλύπτονται.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Κατηγορία "Καλύτερο Τραγούδι"

Πρώτο Βραβείο: Μια πλήρης υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, διάρκειας ενός έτους. Ο νικητής θα μπορεί να επιλέξει είτε υποτροφία για προπτυχιακό πρόγραμμα διάρκειας 4 ετών, είτε υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών. Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου:

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, προσφέρει τετραετή προγράμματα προπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Χρηματοοικονομικά, στην Ψυχολογία, στη Νομική, στην Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων και στην Αρχιτεκτονική (πενταετές πρόγραμμα).

Η χρηματική αξία της υποτροφίας είναι 9.850 ευρώ (αξία ενός έτους) για τα προπτυχιακά και 6.000 ευρώ (αξία ενός έτους) για τα μεταπτυχιακά. Η υποτροφία περιλαμβάνει τα δίδακτρα και τη χρήση της βιβλιοθήκης.

Ο νικητής του 1ου International Cyprus Music Festival 2013, θα πρέπει να αποταθεί μέσα στα πλαίσια του εξαμήνου αμέσως μετά την παροχή της υποτροφίας. Η υποτροφία θα μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια (ανάλογα από το πρόγραμμα επιλογής του νικητή) υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής (και πλέον νικητής του 1ου International Cyprus Music Festival 2013) θα έχει μέσο όρο βαθμολογίας 85+ .

Ο νικητής του 1ου International Cyprus Music Festival 2013 θα λάβει επίσης τιμητικό δίπλωμα, καθώς επίσης και το έπαθλο του μουσικού φεστιβάλ.

Δεύτερο Βραβείο: Τιμητικό δίπλωμα, αναμνηστικό βραβείο του 1ου International Cyprus Music Festival 2013 και χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Τρίτο Βραβείο: Τιμητικό δίπλωμα, αναμνηστικό βραβείο του 1ου International Cyprus Music Festival 2013 και χρηματικό ποσό 500 ευρώ.

Θα δοθούν επίσης, τα ακόλουθα βραβεία:

Βραβείο "Καλύτερης Ενορχήστρωσης"

Βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας"

Βραβείο "Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας"

Βραβείο "Καλύτερης Σκηνικής Παρουσίας"

Βραβείο "Δημοφιλέστερου Τραγουδιού"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:www.intercymusicfest.com

FACEBOOK: INTERNATIONAL CYPRUS MUSIC FESTIVAL

TWITTER: INTERCYMUSICFES

YouTube: INTERCYMUSICFEST

E-MAIL: intercymusicfest@gmail.com

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 99448899 KAI 99224478

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του International Cyprus Music Festival

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

Big Brother Nova Live