Καραγκούνης-Φούλαμ Μεταγραφή για 1 + 1 χρόνο !

Καραγκούνης-Φούλαμ: 600 χιλ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο 1+1 χρόνο!
Ο Γιώργος Καραγκούνης ετοιμάζεται να γίνει ο 18ος Ελληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να μην κρίθηκε απαραίτητος στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού, όμως ο μάνατζερ της Φούλαμ Μάρτιν Γιολ θεώρησε ότι ο 35χρονος Ελληνας μέσος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Ετσι, ο αρχηγός της εθνικής μας βρέθηκε στο Λονδίνο, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, το οποίο θα του αποφέρει καθαρά περίπου 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο!
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να βιαστεί για να δει πού θα παίξει, παρότι η μεταγραφική περίοδος είχε λήξει. Προτάσεις είχε πολλές και από Ελλάδα (η... μισή και πλέον Super League, με πιο στενό «μαρκάρισμα» αυτό του Αναστόπουλου από τον ΟΦΗ) και από το εξωτερικό από διάφορες μικρομεσαίες ομάδες.

Ηθελε, όμως, το κάτι παραπάνω: ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και, ει δυνατόν, μια πόλη που θα μπορούσε να έχει άμεση και συχνή αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, αφού η (πενταμελής πια) οικογένειά του δεν μπορεί να τον ακολουθήσει. Τα παιδιά του έχουν ήδη αρχίσει σχολείο...
Το τελευταίο δεκαήμερο είχε κάνει μία κουβέντα με το Αμβούργο, η οποία δεν προχώρησε. Αντίθετα, ήταν πιο «ζεστή» μία άλλη ομάδα της Μπουντεσλίγκα και ο ίδιος... ψηνόταν. Την Τρίτη, ωστόσο, προέκυψε η Φούλαμ. Πέταξε για Λονδίνο την Πέμπτη και μέχρι χθες το απόγευμα πέρασε δύο κύκλους ιατρικών εξετάσεων.

Θα υπογράψει τη Δευτέρα, αφού ξεπεραστεί το πρόβλημα με την ύπαρξη ήδη 25 επαγγελματιών στο ρόστερ. Χρειάζεται να γίνει από τη Φούλαμ μια ειδική αίτηση στην Πρέμιερ Λιγκ (όπως έκανε και η Στόουκ για να αποκτήσει τον Μάικλ Οουεν), η οποία αναμένεται να την κάνει δεκτή.
Μετά από Ιταλία και Πορτογαλία ο Ελληνας μέσος θα δοκιμάσει την τύχη του και στην Αγγλία. Η πρώτη του απόπειρα εκτός Ελλάδας ήταν στην Ιντερ τη διετία 2003-05, πρώτα με προπονητή τον Αλμπέρτο Τζακερόνι και στη συνέχεια με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Επαιξε συνολικά σε 28 επίσημους αγώνες (χωρίς να σκοράρει) και το καλοκαίρι του 2005 βρέθηκε στην Μπενφίκα, όπου είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί περισσότερο.
Στην Πορτογαλία έμεινε για δύο σεζόν: το 2005-06 συμμετείχε (έπαιξε σε συνολικά 26 ματς με 1 γκολ) στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν, ενώ το 2006-07 είχε προπονητή τον Φερνάντο Σάντος και συμπαίκτη τον άρτι αφιχθέντα από την ΑΕΚ Κώστα Κατσουράνη.

Σε εκείνη τη δεύτερη χρονιά του στη Λισσαβώνα (με την Μπενφίκα να αγωνίζεται ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ) έπαιξε περισσότερο. Αγωνίστηκε σε 35 επίσημους αγώνες και πέτυχε δύο γκολ, πριν επιστρέψει το καλοκαίρι του 2007 στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: Sentragoal

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη