Sleeping Dogs Review PC

Η αλήθεια είναι πως κάθε open-world παιχνίδι που εμφανίζεται μετά από ένα χρονικό σημείο, κυκλοφορεί με ένα μεγάλο βάρος στην πλάτη του. Το βάρος αυτό είναι η αναπόφευκτη σύγκριση με το "φάντασμα" της σειράς Grand Theft Auto, που στοιχειώνει κάθε νέα δημιουργία. Φυσικά όμως, συχνά κάνουν την εμφάνισή τους παιχνίδια που δανείζονται αρκετά στοιχεία όχι για να δώσουν μια πανομοιότυπη εμπειρία, αλλά για να χτίσουν πάνω σε αυτά τη δική τους προσωπικότητα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Sleeping Dogs, ή όπως ήταν μέχρι πρότινος γνωστό, True Crime: Hong Kong. Το νεότερο μέλος της σειράς True Crime θανατώθηκε άδοξα από την Activision κατά την ανάπτυξή του (καλά καταλάβατε, δεν είχε εξασφαλισμένη εμπορική επιτυχία), αλλά οι βάσεις είχαν ήδη μπει.
Η Square Enix δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και έδωσε στην United Front Games ό,τι χρειαζόταν ώστε το αστυνομικό της δράμα να βρει το δρόμο του στα καταστήματα. Έτσι λοιπόν, η φετινή gaming σεζόν ξεκινά δυναμικά με το Sleeping Dogs, ένα παιχνίδι που, παρά τα παραπατήματά του, καταφέρνει να δώσει μια αξιοπρεπέστατη και διασκεδαστική εμπειρία όσο λίγες.
Αίμα, τιμή, Sun On Yee – Το σενάριο
Το σενάριο επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Κινέζου αστυνομικού Wei Shen, κεντρικού ήρωα του παιχνιδιού, να εξοντώσει εκ των έσω την τεράστια εγκληματική οργάνωση των Triads, Sun On Yee. Ο Shen έχει πρόσφατα επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πόλη του, το Hong Kong, και αμέσως πιάνει δουλειά, εισχωρώντας στις τάξεις της ως ένας απλός και… ταπεινός εγκληματίας. Από αυτό το σημείο ξεκινά ένας αγώνας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της οργάνωσης, να ανέβει επίπεδο και να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα.
Δεν είναι όμως όλα τόσο εύκολα, καθώς πρέπει να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα, να ισορροπήσει ανάμεσα σε δυο προσωπικότητες, αυτή του αστυνομικού και αυτή του εγκληματία, αλλά και να ξεφύγει από τα προσωπικά του προβλήματα/ απωθημένα και το παρελθόν του με τον χώρο αυτό.
Έτσι, θα παρακολουθούμε τον Shen να έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχές του, αφού θα χρειαστεί να υπακούσει στον αυστηρό κώδικα των Sun On Yee για να δείξει την αφοσίωσή του, αλλά και να προσπαθεί να αποφύγει την ταύτιση, καθώς αργά αλλά σταθερά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον υπόκοσμο του Hong Kong, και η γραμμή που χωρίζει το νόμο από την παρανομία θολώνει επικίνδυνα. Το σενάριο είναι καλογραμμένο, στιβαρό και ενδιαφέρον, με αρκετούς ξεχωριστούς χαρακτήρες να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ και οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς είναι πειστικές- αξίζει να σημειωθεί πως την εμφάνισή τους κάνουν γνωστά ονόματα όπως οι Lucy Liu, Tom Wilkinson και Emma Stone.
Μια μικρή ένστασή μας θα είχε να κάνει με το γεγονός πως ενώ η κλιμάκωση είναι ικανοποιητική και «χτίζει ένταση», οι δημιουργοί δεν πήραν κάποιο ρίσκο και παρέδωσαν εν τέλει εκ του ασφαλούς ένα μάλλον προβλέψιμο σενάριο, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουν μια ιστορία που θα αγγίξει συναισθηματικά τους παίκτες. Ακόμα, η παρουσίαση της υποδομής και των προσωπικοτήτων πίσω από την οργάνωση είναι κατώτερη των προσδοκιών και δείχνει μια οργάνωση πολύ πιο ευάλωτη από ό,τι το παιχνίδι θέλει να πιστεύουμε.
Neon φώτα σε σκοτεινά σοκάκια
Το setting του Sleeping Dogs είναι η αστική ζούγκλα του Hong Kong, χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες περιοχές που ξεχωρίζουν ελαφρώς μεταξύ τους, άλλες με φτωχογειτονιές και άλλες με μεγαλοπρεπή κτήρια, πλατείες και σιντριβάνια. Η ατμόσφαιρα της ασφυκτικής και χαοτικής μεγαλούπολης αποδίδεται ικανοποιητικά, με τα πανύψηλα κτήρια, τις πολυπληθείς αγορές με τα έντονα χρώματα και τα φθηνά προϊόντα, και τα εκθαμβωτικά φώτα να προσπαθούν να ξεγελάσουν το μάτι από τα βρώμικα και σκοτεινά στενά, τις μισοφτιαγμένες παράγκες που υπάρχουν δεξιά κι αριστερά και την παρανομία που καραδοκεί σε κάθε «ύποπτη» γωνία.
Στο περιβάλλον αυτό στεγάζεται ένας επικίνδυνος υπόκοσμος ναρκωτικών, πορνείας, εξαναγκασμού και συμμοριών, ένα μοτίβο που κάνει την εμφάνισή του συνεχώς στο παιχνίδι. Τα περιβάλλοντα όμως δεν είναι συνεχώς μονότονα, αφού θα επισκεφθούμε και περιοχές που ξεφεύγουν ελαφρώς από τα αστικά πρότυπα, όπως λιμάνια, μικρά νησάκια, ναούς και λόφους στην εξοχή. Ακόμα, εκτός από την κεντρική ιστορία, η πόλη προσφέρει αρκετά πράγματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ο παίκτης, όπως αγώνες ταχύτητας, side missions και collectibles, τζόγο, καραόκε (με πολλά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια να κάνουν την εμφάνισή τους), παράνομα τουρνουά πάλης και άλλα με τα οποία αν ασχοληθεί ο παίκτης, ξεπερνάει εύκολα τις 25 ώρες παιχνιδιού...[more]

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

NewsBeast . gr νεςσβεαστ . γρ