Mastodon - Greece 2011


Οι MASTODON είναι μια εκρηκτική υπερδύναμη. Διακατέχονται από ένα ανεξήγητο στιχουργικό ταλέντο, ατρόμητη καινοτομία, αναμφισβήτητη τεχνική δεξιότητα και μία ωμή αίσθηση δημιουργίας, πράγμα το οποίο τους καθιστά ως ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα συγκροτήματα των τελευταίων 10 χρόνων. Η progressive προσέγγισή τους στη metal μουσική έχει κάνει τους κριτικούς καθώς και τους οπαδούς να πλέκουν το εγκώμιο τους για την εξαιρετική τους μουσική δεινότητα και τις ικανότητες τους στο γράψιμο των τραγουδιών. Η σκληρή δουλειά τους είχε ως αποτέλεσμα να έχουν τόσο μεγάλη απήχηση, που ακόμα και οπαδοί της εμπορικής μουσικής άλλαξαν γνώμη, κάνοντας τους Mastodon ένα από αυτά τα σπάνια metal συγκροτήματα, το οποίο όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν. Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω είναι οι πλατινένιοι δίσκοι τους, οι υποψηφιότητες για βραβεία Grammy καθώς και οι διάσημοι οπαδοί τους.
Σχηματίστηκαν το 1999 όταν ο drummer Brann Dail και ο κιθαρίστας Bill Kelliher μετακόμισαν στην Ατλάντα και συνάντησαν τον μπασίστα Troy Sanders και τον κιθαρίστα Brent Hinds σε ένα show. Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι όλοι μοιράζονται την ίδια εκτίμηση για συγκροτήματα όπως οι Melvins, οι Neurosis και οι Thin Lizzy της δεκαετίας του ’70. Και έτσι γεννήθηκαν οι Mastodon.
Τον Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Crack the Skye, το οποίο έλαβε πολύ θετικές κριτικές. Το Crack the Skye βρέθηκε στην 3η θέση των “Top 10 albums” για το 2009 του περιοδικού Time Magazine, καθώς και το βρετανικό Metal Hammer το ψήφισε ως το #1 άλμπουμ της χρονιάς 2009. Τα μέλη του συγκροτήματος το χαρακτηρίζουν ως “Το άλμπουμ της ζωής τους” και ο Bill Kelliher δήλωσε ότι είναι το άλμπουμ που πάντα ήθελαν να ηχογραφήσουν. Αφού ασχολήθηκαν με το στοιχείο του νερού στο άλμπουμ τους Leviathan και με το στοιχείο της γης στο Blood Mountain, σειρά τώρα είχε ο αέρας και ο ουρανός. Skye ήταν το όνομα της αδερφής του Brann Dailor, η οποία πέθανε όταν ήταν μικρή. Σε αυτό το άλμπουμ τους υπάρχει περισσότερο τραγούδι και αρμονία και λιγότερα ουρλιαχτά. Ακονίζουν τις ικανότητες τους στην μουσική τους, η οποία είναι πολύ ανανεωμένη σε αυτή την περίοδο της καριέρας τους.
Εκεί όμως που οι Mastodon πραγματικά λάμπουν είναι επάνω στη σκηνή, στη πρίζα και έτοιμοι να ροκάρουν. Με φανταστικά κομμάτια όπως “March Of The Fire Ants”, “Blood And Thunder” και “The Czar: I. Usurper II. Escape III. Martyr IV. Spiral”, και αναμένουμε να τους δούμε ζωντανά στη σκηνή του Sonisphere και στην Ελλάδα.
Line-up:
Brent Hinds – Vocals, Guitar
Bill Kelliher - Vocals, Guitar
Troy Sanders - Vocals, bass
Brann Dailor - Vocals, Drums
Σημαντικότερο άλμπουμ: Leviathan

Τραγούδι που ελπίζουμε να παίξουν:
Colony of Birchmen

Website: www.mastodonrocks.com

Δημοσίευση σχολίου

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

Big Brother Nova Live