Μάν. Γιουνάιτεντ - Μπάρτσα: Ο... απόλυτος τελικός!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα… δυο χρόνια μετά! Όπως το 2009, έτσι και το 2011, όλοι κάνουν λόγο για τον απόλυτο τελικό, αφού θα συναντηθούν οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Τότε, στο Ολίμπικο της Ρώμης, η Μπάρτσα, νικώντας δίκαια με 2-0, απέδειξε ότι είναι η καλύτερη. Τώρα, στο Γουέμπλεϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοδοξεί να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς.

http://img.protothema.gr/D2A48A144645D81EBB995A4C4BFCB8FE.jpgΌπως και να ‘χει, ο τελικός της 28ης Μαΐου αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σε ένα στάδιο στο οποίο και οι δύο φιναλίστ κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους (και οι δύο έχουν κατακτήσει από τρία): Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968 (θριαμβεύοντας 4-1 επί της Μπενφίκα, στη μεγάλη βραδιά του Τζόρτζι Μπεστ) και η Μπαρτσελόνα το 1992, νικώντας με «οβίδα» του Κούμαν 1-0 τη Σαμπντόρια.

Μέσι, λοιπόν, εναντίον Ρούνεϊ, ή αν προτιμάτε, Φέργκιουσον εναντίον Γκουαρντιόλα. Δύο ομάδες με αστέρια, αλλά και με μεγάλο βάρος στην τακτική. Δυο ομάδες με βαριά φανέλα και με σημαντική ευρωπαϊκή ιστορία. Μεταξύ τους έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν και τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα. Ένα παιχνίδι εξάλλου ήταν για τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1991, στο οποίο οι Άγγλοι νίκησαν με 2-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν από τρεις νίκες, ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=120186

9 Σχόλια

Απορίες και σχόλια δεκτά.
**Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish και κεφαλαία .Είναι ενοχλητικό για τους άλλους χρήστες !!**

Νεότερη Παλαιότερη

Popular Items

Adobe Photoshop CS5 Extended 12.0 Greek